De 5 mooiste plekken van de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Gelderland met veel mooie bezienswaardigheden en veel schilderachtige plekjes. Denk aan bossen, heide en zandstranden, maar wist je dat Veluwe ook genoeg leuke en spannende activiteiten biedt? In deze blog kom je achter de 5 mooiste plekken van de Veluwe.

1. De Hoge Veluwe

Ten zuidwesten van de Veluwe is Nationaal Park De Hoge Veluwe te vinden. Dit natuurreservaat is door de eeuwen heen gevormd door het samenspel van water, ijs en wind, en het huidige landschap omvat heidevelden, moerassen, zandbanken en bossen. Het voordeel van dit park is dat je een wandeling in de natuur kunt combineren met je broodnodige kunstwerk en cultuur. U kunt een bezoek brengen aan het KröllerMüller Museum en het bijbehorende beeldenpark, maar ook de essentiële rijksmonumenten en het natuurmuseum Museonder.

2. Kröller-Müller Museum

We noemden het hierboven al, maar het culturele hoogtepunt van Veluwe is het KröllerMüller Museum. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van verschillende kunstenaars. U kunt er werken bewonderen van onder meer Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Theo van Doesburg. Het bijbehorende beeldenpark is maar liefst 25 hectare groot, met installaties en kunst van onder meer Auguste Rodin, Armando en Jean Dubuffet.

Tours en tickets voor het Kröller-Müller Museum | musement

3. Paleis Het Loo

Paleis Het Loo was vroeger een jachthuis voor de familie Oranje en werd in de 17e eeuw gebouwd in opdracht van stadhouder Willem III. Het paleis deed jarenlang dienst als zomerverblijf maar is nu een museum geworden. Een goede reden om te zien want er worden regelmatig interessante tentoonstellingen gehouden die te maken heen met de koninklijke familie. Op zonnige dagen moet u ook de kasteeltuin eromheen bewonderen die ook doet denken aan de tuinen van Versailles.

Paleis Het Loo - museum in Apeldoorn | Tijdelijk gesloten

4. Apenheul

Een van de mooiste excursies die je op de Veluwe kunt maken is een bezoek aan de Apenheul. Dit dierenpark is gespecialiseerd in primaten en je kunt er zon 300 apen ontmoeten. De meesten lopen los en laten je niet alleen. Ze zitten op je schouder of op een kinderwagen maar dat maakt Apenheul juist zo interessant. Want wanneer kun je zo dichtij de natuur in Nederland komen als hier?

Apenheul | ANWB

5. Radio Kootwijk

Midden op de Veluwe ligt Radio Kootwijk. De zendstation diende om te communiceren met Nederlands-Indië hoewel het markante gebouw jarenlang ongebruikt was gebleven. Het gebouw staat echter nog steeds overeind en is nu het toneel van verschillende optredens en festivals. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het gebouw? Er zijn regelmatig rondleidingen in en rond het complex.

Apeldoorn: 'wel degelijk aandacht voor veiligheidssituatie in Radio Kootwijk'  | Apeldoorn | destentor.nl

Boek nu een fantastische vakantiewoning op de Veluwe!

Gelegen op één van de mooiste stukjes Nederland, net buiten de bebouwde kom van het Veluwse dorpje Otterlo.